Despre fotografia profesionista culinara sau fotografierea produselor alimentare, food sau mancare Fotografiile profesioniste culinare se adreseaza celor care au activitate de servicii sau productie in industria alimentara sau hoteliera, prepara produse alimentare sau comercializeaza alimente. Produsele alimentare pot fi ambalate si se fotografiaza in studioul foto sau neambalate in cazul preparatelor culinare, acestea din urma fiind fotografiate in locatia clientului (restaurante, firme de catering, cofetarii, baruri, s.a). Fotografia produselor culinare sau fotografierea preparatelor culinare, reprezinta un segment din fotografia de produs (fotografierea produselor alimentare), in care trebuie sa fie evidentiate cateva caracteristici esentiale: prospetime, atractivitate, dorinta si pofta de a gusta si savura preparatul din fotografie. Pe scurt fotografiile culinare trebuie sa fie sugestive si atractive. Fotografiile preparatelor culinare sau fotografiile produselor alimentare se folosesc in promovarea afacerilor din domeniul food prin inserarea fotografiilor in meniurile restaurantelor, brosuri, pliante afise, siteuri web, bloguri, ajutand afacerile din domeniu sa isi puna in valoare serviciile si sa isi dezvolte afacerea. Tehnic, fotografierea preparatelor culinare are cateva particularitati: – preparatele culinare trebuie sa fie fotografiate cat mai rapid pentru evidentiera prospetimii preparatului. Cruditatile se pot oxida rapid, isi pot pierde din volum, isi pot modifica culoarea, devenind neplacute la vedere. Inghetata isi pierde […]